Μέρα γενικής απεργίας- Ολοκληρώθηκαν οι πορείες

Ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στον προϋπολογισμό και στο νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα μικρής έκτασης επεισόδια  δεν επηρέασαν την εξέλιξη των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους  διεξάγεται κανονικά.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων. Όλοι οι διαδηλωτές, περίπου 15.000 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησαν πορείες προς το Σύνταγμα.

Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας τους, όπως έκαναν και το πρωί, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό κατέρχονται σε 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να είναι ακινητοποιημένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχουν και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι της Αθήνας, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ έκαναν απεργία την Τετάρτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here