Μέι- Brexit: Τιμώ την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης μας

Σήμερα δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ότι τιμά την ανεξαρτησία της βρετανικής δικαιοσύνης, μετά την εκτός ορίων κριτική που ασκήθηκε από ορισμένες βρετανικές εφημερίδες κατά των τριών δικαστών του Ανωτέρου Δικαστηρίου που αποφάνθηκαν για τη συμμετοχή του Κοινοβουλίου στη διαδικασία του Brexit.

«Πιστεύω και τιμώ την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης μας, επίσης τιμώ την ελευθερία του Τύπου μας. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο στηρίζουν τη δημοκρατία και είναι σημαντικά. Φυσικά, οι δικαστές θα εξετάσουν τα νομικά επιχειρήματα», επεσήμανε η Τερέζα Μέι στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τη μετέφερε στην Ινδία.

«Θεωρούμε ότι έχουμε ισχυρά νομικά επιχειρήματα και θα παρουσιάσουμε αυτά τα επιχειρήματα στο Ανώτατο Δικαστήριο», τόνισε.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε πρόσφατα με Ευρωπαίους ηγέτες, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, δήλωσε βέβαιη ότι πρόκειται να κερδίσει την έφεση η οποία ανατρέπει τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση καλείται να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, προκειμένου να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία διαζυγίου από την Ε.Ε.

Όπως υπογράμμισε για μία ακόμη φορά, δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας. Η ίδια έχει πει, ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here