Μάχη στη Βουλή για την Εξεταστική που ζητά η ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης, ξεκίνησε και συνεχίζεται η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου(το οποίο ειρήσθω εν παρόδω υπερψήφισε η ΝΔ) και το plan X του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Πρόθεση της ΝΔ με την πρόταση της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι να κυνηγήσει μάγισσες ούτε αβασάνιστα να ταλαιπωρήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Στόχος της είναι να καταδικαστούν οι ανερμάτιστοι χειρισμοί της κυβέρνησης που με τη δήθεν διαπραγμάτευσή της χρέωσε τη χώρα με 86-100 δισ. ευρώ» υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρ. Σταικούρας. 

Ο κ. Σταϊκούρας, επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, χαρακτήριζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής τους Γιάνη Βαρουφάκη, ως σημαντικό κεφάλαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μήπως για κάποιους στην κυβέρνηση το σχέδιο Β ήταν σχέδιο Α; Τι έπραξε ο πρωθυπουργός όταν είδε τον υπουργό του να οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού;» Κλείνοντας, κάλεσε την κυβέρνηση «να στηρίξει την πρόταση και να αποφύγει να κάνει μια ακόμα κυβίστηση», προσθέτοντας: «δεν τρέφουμε αυταπάτες, αυτές τις τρέφει κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ο κ. Τσίπρας».

Μάκης Μπαλαούρας: Κοίτα ποιός μιλά

Από την πλευρά του, ο Μάκης Μπαλαούρας, έκανε λόγο για «πρόταση αποπροσανατολισμού και αντιπερισπασμού της ΝΔ για να καλύψει το κενό των θέσεων της» αλλά, και για κινήσεις τακτικισμού, ώστε να ξεφύγει από την πολιτική ουσία.

«Αν έβαζα τίτλο σε αυτή τη πρόταση θα έγραφα κοίτα ποιος μιλά. Αυτοί που έφεραν τους Έλληνες πολίτες στην απόγνωση, που γέμισαν την κοινωνία με ανέργους, που χάριζαν τα δάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Η πρόταση της ΝΔ κρίθηκε από τον ελληνικό λαό. Για πρώτη φορά πήγαμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, με τον ελληνικό λαό να γνωρίζει που και πως προχωράμε».

«Το παραμύθι σας δεν έχει πια δράκο. Μιλάτε για plan Β. Θα πω αυτό που είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ναι, και plan Β, και C, και έξι plan Β  θα κάναμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το βασανιστήριο πνιγμού που μας επέβαλαν» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Στηρίζεστε σε αφηγήματα, αλλά δεν μπορούν πάνω σε αυτά να στηριχθούν πολιτικές θέσεις. Πράγματι υπήρχε plan B για έξοδο της χώρας και ήταν του Σόιμπλε»., υποστήριξε.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Σημειώνεται πως αυτή τη φορά θα κλείσει τη συζήτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν είναι σίγουρο ότι θα μιλήσει στη Βουλή για το θέμα αυτό, σε μιά κλίνηση υποβάθμισης του θέματος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here