Μάχη ΣΚΑΙ και ΕΡΤ γιατί ο πρώτος «έκλεψε» πλάνα της ώστε να μη δείξει ότι έχει ανάγκη τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Μακροσκελή ανακοίνωση έβγαλε η ΕΡΤ (χωρίς όμως να θέλει ή να μπορεί να μπει στην ουσία, η οποία είναι  η κοντρα κυβέρνησης και ΣΚΑΙ) για την κλοπή πλάνων από την λειτουργία στην Τήνο. 

Συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΙ είχε προδιαφημίισει ότι θα κάλυπτε την λειτουργία στο νησί, αλλά τελευταία στιγμή βρέθηκε εκεί μόνο μια κάμερά του.  Ως απλή λύση στο ΣΚΑΙ σκέφτηκαν να «κλέψουν» από τον αέρα την εικόνα της ΕΡΤ και να καλύπτουν το λογότυπό της, κάτι που δεν έγινε «τέλεια» με αποτέλεσμα σε κάποια πλάνα η κλοπή να είναι φανερή.

Ο ΣΚΑΙ μπορούσε να ζητήσει να αναμεταδώσει την λειτουργία από την ΕΡΤ αλλά προφανώς δεν ήθελε ούτε να το ζητήσει (για να μην «ξεπέσει»), αλλά πόσο μάλλον να προβάλλει επί τρεις ώρες την …μισητή κρατική τηλεόραση με το λογότυπό της.

Εδώ μπορείτε να δείτε τι έδειξε η ΕΡΤ  στο δελτιο της δείχνοντας και τις εικόνες  της «κλοπής»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά ήθη κλοπή της εικόνας της ΕΡΤ από την τηλεοπτική κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στο νησί.

» Για περισσότερες από τρεις ώρες, ο ΣΚΑΪ αναμετέδιδε την εικόνα που με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο.

» Ο ΣΚΑΪ έκλεβε την εικόνα της ΕΡΤ από τον αέρα και την αναμετέδιδε, καλύπτοντας τα λογότυπα της ΕΡΤ και τους τίτλους της για να μη φανεί η λαθροχειρία, όχι πάντοτε με επιτυχία είναι αλήθεια, όπως φαίνεται καθαρά και από την εικόνα που επισυνάπτουμε. Κάποιες άλλες φορές την άλλαζε με δικά του εξωτερικά πλάνα ενός μονοκάμερου που είχε αποστείλει στην Τήνο.

» Καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και εντιμότητας απέναντι στους τηλεθεατές, παρουσίαζε τη μετάδοση ως δίκη του παραγωγή (σαν να την είχε κάνει με δικά του έξοδα), ενώ την είχε πολυδιαφημίσει τις προηγούμενες ημέρες! Προμελετημένο το έγκλημα δηλαδή.

» Ο ΣΚΑΪ θα μπορούσε να έχει ζητήσει να αναμεταδώσει την εικόνα της ΕΡΤ. Επέλεξε όμως, τη δόλια οδό. Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε μέσο τα δικαιώματα της εταιρείας, το δημόσιο συμφέρον, καθώς και τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τέτοιας κατάφωρης εκμετάλλευσης.

» Αυτό θα το διαπιστώνουν κάθε φορά όσοι παραβιάζουν τη δεοντολογία και τη νομιμότητα.

» Ελπίζουμε του χρόνου η Μεγαλόχαρη να τους φωτίσει»

Για την απάντηση που έστειλε ο ΣΚΑΙ μπορείτε να διαβάσετε νεότερο ρεπορτάζ εδώ

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here