Μάρτυρας αστυνομικός: «Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής»

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τα άτομα που προσήχθησαν από την αστυνομία ως ύποπτα για την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και αναγνωρίσθηκαν από δύο θύματα, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. 

Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η αστυνομικός του ΑΤ Κορυδαλλού Ευαγγελία Πολυχρονίδου, η οποία και τους προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι αρνούνταν (τουλάχιστον αρχικά) οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι φωτογραφήθηκαν στη ΓΑΔΑ έχοντας αλλάξει τις μπλούζες που φορούσαν – δυνατότητα που τους δόθηκε από τους άντρες της ΕΛΑΣ…

Η μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ότι στις 03:20 περίπου της 12/6/2012 έλαβε, μαζί με συνάδελφό της στο περιπολικό, σήμα για αναζήτηση “ατόμων με δίκυκλα, πιθανόν μελών της Χρυσής Αυγής, για επίθεση σε οικία αλλοδαπών στο Πέραμα”.

Στις 03:35 οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Λεωφόρο Σχιστού έξι άτομα (5 άνδρες και 1 ανήλικη κοπέλα) δίπλα σε τρία σταθμευμένα μηχανάκια. Ο αριθμός των ατόμων και τα σκούρα ρούχα που φορούσαν ώθησαν τους αστυνομικούς να πλησιάσουν τα έξι άτομα. Ακολούθησε προσαγωγή τους στο ΑΤ Κερατσινίου, όπου έγινε η αναγνώριση των ατόμων  από τους δύο Αιγύπτιους ψαράδες, Άχμεντ Αμπού Χάμεντ και Μωχάμεντ Αμπού Χάμεντ, ως δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Όπως αποδείχτηκε, και κατέθεσε και σήμερα η μάρτυρας, τα δύο από τα έξι άτομα φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Η κατάθεση της αστυνομικού, που θα συνεχιστεί την Πέμπτη, εντείνει τις αντιφάσεις των κατηγορουμένων, και ιδίως του κατηγορούμενου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Αναστάσιου Πανταζή, που ακόμα και στην τελευταία του απολογία αρνείται ότι το βράδυ της επίθεσης φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής.

Πριν την έναρξη της κατάθεσης της Πολυχρονίδου, οι συνήγοροι της υπεράσπισης υπέβαλαν τον Μωχάμεντ Αμπού Χάμεντ σε πολύωρη εξέταση, με επανάληψη ίδιων και πολλές φορές άσχετων ερωτήσεων, προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση και αντιφάσεις στην κατάθεση του. Η οργανωμένη αυτή επιχείρηση υπονόμευσης κορυφώθηκε με άλλο ένα αίτημα κράτησης του μάρτυρα για ψευδορκία, το πολλοστό που έχει κατατεθεί από τους συνηγόρους της Χρυσής Αυγής εναντίον κάθε μάρτυρα που έχει προβεί σε αναγνωρίσεις.

Το δικαστήριο απέρριψε για άλλη μια φορά το υποβληθέν αίτημα.

Πηγή: Jailgoldendawn

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here