Μάλωσαν τους Ουκρανούς αθλητές που είπαν σε Ρώσους: «δεν έπρεπε να σας αποκλείσουν»

Η περίφημη Ολυμπιακή εκεχειρία τείνει να μεταβληθεί σε μύθο: οι υπεύθυνοι της Ουκρανικής αποστολής συνέστησαν σε αυστηρό τονο στους αθλητές τους να μη δίνουν συνεντεύξεις σε ρωσικά ΜΜΕ και αιτία ήταν η προβολή φιλικών δηλωσεων προς ρώσους συναθλητές.

Συγκεκριμένα, Ουκρανοί αθλητές εξέφρασαν τη συμπάθεια τους προς τους Ρώσους συναθλητές τους που αποκλείστηκαν και ανέφεραν σε ρωσικά  ΜΜΕ ότι θα έπρεπε να τους επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες. Τα ρωσικα ΜΜΕ φυσικά πρόβαλαν το θέμα Ομως η μεγαλοθυμία κι τι αθλητικό-ολυμπιακο  πνεύμα των αθλητών δεν φαίνεται να εκφράζει τον μέσο Ουκρανό. Τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν απο μηνύματα αγανάκτησης  και ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Ιγκόρ Ζιχάντοφ, αναγκάστηκε να αναγραψει

  • «Πήραμε το μάθημα μας και οι οδηγίες έχουν δοθεί προς όλους». Στους Ουκρανούς δόθηκε εντολή να μην έχουν οιαδήποτε επαφή με Ρώσους δημοσιογράφους «γιατί ρώσοι προπαγανδιστές προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι  αθλητές δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την πολιτική και δημιούργησαν μια δυσάρεστη κατάσταση στην ομάδα μας»
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here