Μάικλ Τζάκσον: Το «Thriller» συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ πωλήσεων

 

Oταν κυκλοφόρησε το «Thriller» θεωρήθηκε απίστευτη καινοτομία στον τομέα της μουσικής και του μάρκετινγκ, γεγονός που  οδήγησε στην ανάδειξη του Μάικλ Τζάκσον σε «βασιλιά της ποπ μουσικής».

Το «Thriller», ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή άλμπουμ όλων των εποχών, κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982 και μέχρι σήμερα καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων.
Το θρυλικό άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον έγινε ο πρώτος δίσκος που πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δισκογραφικών Εταιρειών των ΗΠΑ (RIAA). Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δέκα Αμερικανούς έχει αγοράσει ένα αντίτυπό του.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα κομμάτια όπως το «Beat It» ή το «Billie Jean» τα οποία απέφεραν στον Μάικλ Τζάκσον δώδεκα υποψηφιότητες Γκράμι, εκ των οποίων οι οκτώ μεταφράστηκαν σε βραβείο.

Oι πωλήσεις του δίσκου κατέγραψαν άνοδο μετά την επανέκδοσή του το 2008, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 25 ετών από την κυκλοφορία του, και μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη έναν χρόνο αργότερα.
Το «Thriller» αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας, τόσο για τον 20ό όσο και για τον 21ο αιώνα, καταφέρνοντας να σπάσει τα μουσικά σύνορα και να αλλάξει την ποπ μουσική.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here