Μάγδα Φύσσα: «Δολοφόνος δεν είναι μόνο ο φονιάς, αλλά και εκείνος που του όπλισε το χέρι».

«Δολοφόνος δεν είναι μόνο ο φονιάς, αλλά και εκείνος που του όπλισε το χέρι», δηλώνει η Μάγδα Φύσσα και ενώ συμπληρώνονται τρία χρόνια από την δολοφονία του γιου της Παύλου, από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

«Έχω κουραστεί τρία χρόνια μετά να με ρωτάνε για τον δολοφόνο του Παύλου. Δεν είναι μόνο ο φονιάς που τον μαχαίρωσε, αλλά κι εκείνος που του όπλισε το χέρι, που δικάζεται, μια ολόκληρη οργάνωση. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο πληρωμένος εκτελεστής, αλλά αυτή η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο», αναφέρει σε συνέντευξή της στην «Εφημεριδα των Συντακτών».

Σε ερώτηση πώς εξηγεί ότι η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να έχει δύναμη, απαντά:

«Οι ψηφοφόροι της Χ.Α. και τότε ξέρανε και τώρα ξέρουν τι ψηφίζουν. Φασίστας δεν γίνεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη ούτε σε κάνει η φτώχεια και η ανεργία. Εγώ θέλω η κοινωνία να καταλάβει ότι αυτό είναι ένα ναζιστικό κόμμα και να το απορρίψει, να μπουν πάλι στα λαγούμια τους και να εξαφανιστούν.

Αυτοί είναι απειλή και για τις επόμενες γενιές, μόνο Έλληνες δεν είναι… Αν κι η Ελλάδα εμένα με πρόδωσε, έχασα ένα παλικάρι 34 χρονών από έναν πληρωμένο δολοφόνο. Οργίασε το παρακράτος… Η οργάνωση άρχισε να ξηλώνεται γιατί μπήκε η Αντιτρομοκρατική στη μέση, γιατί αν ήταν ακόμα μόνο η αστυνομία σ’ αυτή την υπόθεση, δεν θα έβγαινε τίποτα… Μην ξεχνάτε ότι η αστυνομία έχει ήδη 33 υποθέσεις της Χρυσής Αυγής στο συρτάρι».

Η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού τονίζει πως δεν απαιτεί, ούτε έχει ανάγκη από παρηγοριά, αλλά θα ήθελε η κοινωνία να καταλάβει. «Δεν νομίζω ότι έχει αντιληφθεί ότι αυτή είναι η δίκη του αιώνα και δεν δικάζεται απλώς ο φονιάς του Παύλου, αλλά η Χρυσή Αυγή».

Στην ερώτηση τι έχει να πει στους γονείς που απειλούν ότι θα καταλάβουν σχολεία αν τα παιδιά τους κάτσουν στα ίδια θρανία με τα προσφυγόπουλα και στις μανάδες που καμαρώνουν ότι τα παιδιά τους όταν μπαίνουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις, η Μάγδα Φύσσα λέει: «Μπορώ να επέμβω στο πως ένας ενήλικας θα μεγαλώσει το παιδί του; Δεν ξέρει τι είναι φασισμός; Η εγγόνα μου είναι 5 χρονών και κάτι έχει ακούσει για όσα έκαναν οι ναζί στην Ελλάδα. Δεν είναι ότι έχουν άγνοια κάποιοι γονείς, είναι η σπορά των φασιστών, οι απόγονοί τους. Το λέει άλλωστε κι ο αρχηγός τους…».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here