Λοκ άουτ στη Νομική Αθήνας λόγω εκδήλωσης για τον Κουφοντίνα

Αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Αθηνών, οι φοιτητές του νωρίτερα είχαν «σπάσει» το λοκ αουτ της κοσμητείας και είχαν εισέλθει στον χώρο της σχολής.

Οι φοιτητές ενώθηκαν με μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή και πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Ακαδημίας μέχρι τα Προπύλια του Πανεπιστημίου, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από την Πρυτανεία μέχρι αυτή την ώρα.

Η κοσμητεία της Νομικής Σχολής αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο της σχολής, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα.

Πολιτικές συλλογικότητες είχαν προγραμματίσει για σήμερα εκδήλωση με θέμα τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ εκδήλωση είχε προγραμματίσει και η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση ανάμεσα στο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, και αστυνομικών, καθώς δεν επιτράπηκε ούτε σε εκείνον, ούτε στους συνομιλητές του, η είσοδος στο χώρο της Σχολής, ώστε να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση. Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Νομικής φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και για το άσυλο.

Σε καταγγελία της απόφασης της Νομικής Σχολής και σε συγκέντωση στις 7 μ.μ. καλούν η Επιτροπή για τη χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Μετά την πρωτοφανή  παρέμβαση της  Νομικής  Σχολής   στη φυλακή με την απαίτηση να  εμποδίσει το δικαίωμα λόγου του  πολιτικού κρατουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα και να προχωρήσει σε  κυρώσεις σε βάρος του αν μιλήσει,  που του ανακοινώθηκε χθες,

Η   Διεύθυνση της Νομικής Σχολής προχώρησε, σήμερα,  στο  κλειδαμπάρωμα της Σχολής και επιστράτευσε τα ΜΑΤ για να διαφυλάξουν τους εφιάλτες  που κρύβει πίσω από τα σιδερένια ρολά.

Η   μοναδική στα χρονικά  ενέργεια μιας Πανεπιστημιακής Σχολής και μάλιστα  της Νομικής, ενάντια σε μία εκδήλωση  – λόγου,   που  στόχο έχει να αναδείξει το  δίκαιο αίτημα ενός κρατούμενου  στην άδεια  που του αρνούνται,   παρότι κατοχυρωμένου στο νόμο και  αυτονοήτου στη συνείδηση της κοινωνίας, παραδίδεται  στη χλεύη  της ιστορίας , όπως και  ο εμπνευστής (ή η   εμπνεύστριά) του.

 Το ίδιο και η κυβέρνηση της «Αριστεράς»  που σε  απόλυτη σύμπλευση με το πνεύμα της φίμωσης και του αποκλεισμού  δεν δίστασε  να   στείλει τα ΜΑΤ   για να αποκλείσει τη Σχολή  και να εμποδίσει  την εκδήλωση.

Στον προαύλιο χώρο της Σχολής της Νομικής  κατειλημμένο  από τους φοιτητές,  που  αντέδρασαν  στην προσβλητική για το  Πανεπιστήμιο   απόφαση, καλούμε  τον κόσμο  στις 7.00 μ.μ. ,  σε μια εκδήλωση καταγγελίας της  μεθόδευσης  που   επιχειρεί να απαγορεύσει  κάθε κίνηση  και  να φιμώσει τις φωνές που  διεκδικούν την χορήγηση της άδεια  στον Δημήτρη Κουφοντινα.

Και δεν θα σταματήσουμε να το  διεκδικούμε  .

Γιατί  η  άδεια είναι δικαίωμα, κατακτημένο με αγώνες.

Και δεν μπορεί κανείς να το περιφρονεί.

Επιτροπή για τη χορήγηση αδειών 

στους πολιτικούς κρατούμενους 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here