Λιμενικοί αναγκάζουν διακινητή να δει τις σορούς τριών προσφυγόπουλων (βίντεο)

Να αντικρίσει τα άψυχα σώματα τριών προσφυγόπουλων που πνίγηκαν στο «δρόμο» προς την ελπίδα ανάγκασαν λιμενικοί της Σάμου έναν Τούρκο διακινητή, προκειμένου να συνειδητοποιήσει, όπως είπαν, την τραγωδία για την οποία είναι υπεύθυνος.

Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ από τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο δημοσίευσε το τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews. Η δημοσιογράφος του καναλιού κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ανδρών του λιμενικού σώματος και των εθελοντών για διασώσουν τους πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν το παγωμένο Αιγαίο.

Πρώτη προτεραιότητα, όταν βλέπουν ένα βυθισμένο πλοιάριο είναι τα παιδιά λέει η δημοσιογράφος και προσθέτει ότι ο αριθμός των προσφύγων που ακόμη και σήμερα επιχειρούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά μοιάζει ατελείωτος και είναι όπως τονίζει πάρα πολύ δύσκολο για κάποιον να κάθεται απλά και να παρακολουθεί όταν τόσες ζωές κρέμονται από μία κλωστή.

Το ρεπορτάζ καταγράφει και την πιο τραγική στιγμή μιας διάσωσης, όταν ανασύρονται μικρά παιδιά νεκρά μέσα από τη θάλασσα. Δύο αγόρια στην ηλικία των δύο ετών και ένα κοριτσάκι  τεσσάρων ετών δεν τα κατάφεραν.

Το λιμενικό συνέλαβε έναν 20χρονο, ο οποίος οδηγούσε το σκάφος και όπως είπε δεν είχε καμία εμπειρία, αλλά τον ανάγκασαν να το κάνει.

Είναι ο Οζκάν Ακ. Δηλώνει πως ταξίδευε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και ισχυρίζεται ότι δεν πληρώθηκε για να μεταφέρει τους πρόσφυγες. Παραδέχθηκε ότι τέσσερις άλλοι Τούρκοι διακινητές τον έπεισαν να κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά στη ζωή του οδηγούσε πλοιάριο.

Ο Οζκάν Ακ συνελήφθη και κατηγορείται τώρα για παράνομη μεταφορά ανθρώπων, πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στο βίντεο του βρετανικού καναλιού ο κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά προσφύγων φαίνεται να καταρρέει ψυχικά και κλαίει γοερά, όταν μεταφέρονται τα άψυχα σώματα των παιδιών στο φέρετρο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here