Λιβύη: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βεγγάζη

ΦΩΤΟ: Newsbeast

Το βράδυ του Σαββάτου ανατινάχθηκε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν άλλοι 14 τουλάχιστον.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη, βρισκόταν και ο Μοχάμεντ Μπουγκάιγις, επικεφαλής μιας υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφοράς, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και γιατρούς.

Ο Μπουγκάιγις, υπήρξε υποστηρικτής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης υπό τον Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον ισλαμιστών και άλλων αντιπάλων του στη Βεγγάζη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, πως η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στον Μπουγκάιγις καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν σε ένα αναψυκτήριο όπου σύχναζε.

Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις Χάφταρ δυσκολεύτηκαν να προελάσουν, οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέλαβαν πολλές συνοικίες-κλειδιά της Βεγγάζης φέτος, ωστόσο δεν έχουν θέσει ακόμη την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Κάποιες ώρες νωρίτερα, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε ότι βρέθηκαν πτώματα 10 ανδρών με σημάδια που φανερώνουν ότι αρχικά βασανίστηκαν και εν συνεχεία εκτελέστηκαν στη συνοικία Σάμπνα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για αυτούς τους θανάτους. Ο Μίλαντ αλ Ζουάι, εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμεων της Βεγγάζης, σημείωσε ότι πέντε από τα πτώματα που βρέθηκαν έχουν αναγνωριστεί, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Χάφταρ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here