Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα δεν θα διαπραγματευθεί συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Ελλάδας

 

Μετά τις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησε και η ίδια η κυβέρνηση για την σημασία του ταξιδιού του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, σε σχέση με την ανάγκη της άμεσης διευθέτησης του χρέους, ο Λευκός Οίκος, κατέβασε τον πήχη. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα προκειμένου να διαπραγματευτεί κάποιου είδους νέο οικονομικό διακανονισμό μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, απάντησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να απονείμει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχημένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει δεσμευτεί, ενώ θα την ενθαρρύνει να συνεχίσει σε αυτό το μεταρρυθμιστικό μονοπάτι, κάτι που είναι καλό για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο κ. Έρνεστ αναφέρθηκε ακόμη στους ισχυρούς, όπως τους χαρακτήρισε, δεσμούς των ΗΠΑ και της Ελλάδας και στο ενδιαφέρον των Ελληνοαμερικανών για τη διατήρησή τους.

Έκανε επίσης λόγο για σημαντικές οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here