Λαφαζάνης: «Προεόρτιο» διεργασιών για Οικουμενική το Συμβούλιο Αρχηγών

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

 

«Προεόρτιο» διεργασιών για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με «βαποράκι» του κ. Αλ. Τσίπρα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης το επικείμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο κ. Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της Διακήρυξης του κόμματος του οποίου ηγείται, απαντώντας σε σχετική ερώτηδη δημοσιογράφου, ανέφερε ότι «η κυρία Γεννηματά στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε λίγο πολύ ως πολιτικό βαποράκι για τον Αλέξη Τσίπρα, διότι αυτό το Συμβούλιο αρχηγών μπορεί να αποτελεί το προεόρτιο διεργασιών για να πάμε σε οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία από κάθε άποψη είναι απαράδεκτη και θα προκαλέσει ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς να προσφέρει καμμιά απολύτως διέξοδο».Το θέμα του Συμβουλίου -πρόσθεσε- είναι το προσφυγικό ζήτημα, αλλά οι προεκτάσεις αυτού του Συμβουλίου μπορεί να είναι άλλες και να συνδέονται με τις διεργασίες παρασκηνίου που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία μιας οικουμενικής μνημονιακής κυβέρνησης. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ άσκησε έντονη κριτική και στον κ. Βασίλη Λεβέντη, αναφέροντας ότι μαζί με τον κ. Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν μανιωδώς το σενάριο της οικουμενικής.

Οσον αφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού, να ασκήσει βέτο με αφορμή το προσφυγικό, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «το βέτο για να κατοχυρώσει τα συμφέροντα της χώρας μας σε σχέση με το προσφυγικό έπρεπε να το θέσει ο Αλ. Τσίπρας στην προηγούμενη Σύνοδο της ΕΕ για να είναι δεσμευτική και με κυρώσεις η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τα ανοικτά σύνορα. Επρεπε δηλαδή να βάλει το veto στο θέμα του Brexit που είναι πολύ ουσιαστικό και καυτό για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here