Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση θα σαρωθεί από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο  Παναγ. Λαφαζάνης. Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ηπειρο, χαρακτήρισε έκτρωμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εκτίμησε ότι η η κυβέρνηση θα σαρωθεί από τις κοινωνικές κινητοποίσεις.

Σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων προέβλεψε ότι «όσο η κυβέρνηση Τσίπρα επιμένει στο αντιασφαλιστικό της έκτρωμα τόσο πιο βαθιά πριονίζει το κλαδί που κάθεται και πολύ γρήγορα θα σωριαστεί με γδούπο.

Η κυβέρνηση της λαιμητόμου για τις συντάξεις, της λαιμητόμου για τον επαγγελματικό και αυτοαπασχολούμενο κόσμο της χώρας και της λαιμητόμου για τους αγρότες, θα σαρωθεί από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, που λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας».

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι  «ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο και δεν συνιστά ο ίδιος και η ΝΔ εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά αποτελεί τη συνέχιση και ολοκλήρωση του μνημονιακού ενταφιασμού της χώρας και του λαού”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι είναι γελοιότητες τα περί κατάληψης του Νομισματοκοπείου και υπεραμύνθηκε της εισαγωγής εθνικού νομίσματος.

“Σήμερα Στουρνάρας, κυβερνητικοί κύκλοι και συστημικά μέσα ενημέρωσης επαναφέρουν τις γελοιότητες περί κατάληψης του Νομισματοκοπείου για να αποπροσανατολίσουν και για να ανακόψουν το ρεύμα υπέρ του εθνικού νομίσματος, το οποίο σε λίγο θα είναι πλειοψηφικό μέσα στο λαό.

Το εθνικό νόμισμα, στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, είναι η μόνη θετική διέξοδος για τη χώρα.

Με το εθνικό νόμισμα, μέσω μιας κεντρικής τράπεζας υπό εθνικό, κοινωνικό, δημοκρατικό έλεγχο και τον έλεγχο μιας λαϊκής κυβέρνησης, μπορεί να διασφαλιστεί ισχυρή ρευστότητα για τη χώρα με πολύ χαμηλά επιτόκια. Μια ρευστότητα που μπορεί να στηρίξει ένα διπλάσιο και παραγωγικά προσανατολισμένο  πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ισχυρή και ευνοϊκή χρηματοδότηση προς την ιδιωτική οικονομία, πρώτα απ’ όλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την επανεκκίνηση ενός μεγάλου κύματος αναπτυξιακών επενδύσεων. Χωρίς αυτή τη ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει ανακοπή της ύφεσης και αναπτυξιακή ανάσα για τη χώρα”.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here