Λαφαζάνης: Διαψεύδει ότι συνομίλησε με ρώσο τραπεζίτη για δραχμή και ..γαιδουράκια

«Ανυπόστατο και υποβολιμιαίο  χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο μία φράση του στάθηκε αφορμή για να πυροδοτηθούν τα σενάρια για την εκτύπωση δραχμών από τους Ρώσους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Π. Λαφαζάνης που συνόδευε τον πρωθυπουργό σε επίσημο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, έπαιξε ρόλο στην όλη υπόθεση. Οπως γράφει:

«Στις 18 Ιουνίου ο πρωθυπουργός ξεκίνησε επαφές με σημαντικούς Ρώσους «παίκτες», τις οποίες πραγματοποίησε μαζί με τον τότε υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Συνάντησαν αρχικά τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, με τον οποίο συζήτησαν ενεργειακά θέματα και το θέμα του αγωγού. Ακολούθως ο πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός συνάντησαν και αντιπροσωπεία της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS. […]

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βλαντιμίρ Ντιμιτρίεφ, επικεφαλής της VEB-Vnesheconombank, κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας. […].

Όταν η συνάντηση τελείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες πολιτικοί και οι συμμετέχοντες έκαναν «πηγαδάκια» για λίγα λεπτά. Σε ένα εξ αυτών συζητούν σε χαλαρό κλίμα οι Ντιμιτρίεφ και Λαφαζάνης, ενώ προστίθεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κουβέντα πάει στις διαπραγματεύσεις, τα ζητήματα τίθενται ακροθιγώς, μέχρι που σε κάποια φάση ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ρώτησε τον τραπεζίτη:

«Αλήθεια, μπορείτε εσείς να τυπώσετε χρήματα άλλης χώρας;». Η παρέα «πάγωσε». Ο τραπεζίτης με αμήχανο ύφος αλλά χαμογελώντας απάντησε καταφατικά. «Και πως το στέλνετε;», συνέχισε ο Π. Λαφαζάνης. Οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά. «Και με γαϊδουράκια, μπορούμε», απάντησε ο τραπεζίτης. Η συζήτηση έληξε εκεί».

Η απάντηση Λαφραζάνη

«Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφαντικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία» αναφέρει σε σχετική δήλωση ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:

«Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό. Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ’ όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική».

«Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας.

Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν» καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here