Λαφαζάνης: Δεξί χέρι του Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, καταστροφικό δίδυμο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Διπλή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τα Χανιά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας για καταστροφικό δίδυμο για τη χώρα.  «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι μόνο ο αρχηγός της δεξιάς, αλλά και το δεξί χέρι του Τσίπρα για να εφαρμόσει με συνέπεια πληρότητα και απολύτως το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο» είπε ο Π. Λαφαζάνης.

«Ο Τσίπρας στην πρωθυπουργία και ο Μητσοτάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το δίδυμο που αν δεν το εμποδίσουμε, αν δεν το ανατρέψουμε, θα ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας που ξεκίνησε από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου» είπε και συμπλήρωσε: «Ο Τσίπρας είναι ο αναξιόπιστος μεταλλαγμένος νεομνημονιακός πρωθυπουργός και ο Μητσοτάκης είναι από κούνια και με τη βούλα μνημονιακός, είναι ένα δίδυμο απολύτως καταστροφικό για την πορεία της χώρας».

Για το ασφαλιστικό

«Η κυβερνητική πρόταση είναι το τέλος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης», ενώ υποστήριξε πως η ΛΑΕ είναι η «ανερχόμενη δύναμη μετά τις εκλογές και η μόνη που βρίσκεται απέναντι στα μνημόνια». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης όλων των αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας και της συγκρότησης ενός κοινωνικού μετώπου.

Ο Π. Λαφαζάνης παρουσίασε τους βασικούς άξονες της εναλλακτικής, όπως είπε, πρότασης της ΛΑΕ για αλλαγή πορεία της χώρας, χαρακτήρισε δίδυμο γιγάντιο πρόβλημα για την Ελλάδα το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος επανέλαβε την πρόταση του για εθνικοποίηση, κοινωνικοποίηση όλων των τραπεζών, ζήτησε να υπάρξει ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, με έλεγχο όλων των λιστών όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ τόνισε την ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Παράλληλα είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει ένα κοινωνικό δρόμο, αμφισβητώντας -όπως είπε- τη θέση της στην ευρωζώνη, ενώ επανέλαβε την άποψη του ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή για τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here