Λαπαβίτσας: Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον μέσα στο ευρώ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Νέα παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσα υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Σε συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εντός της Ευρωζώνης.

Με την συνέντευξή του αυτή, ο κ. Λαπαβίτσας, παραμένοντας σταθερός στην θέση του υπέρ του εθνικού νομίσματος, επιβεβαιώνει την πλήρη συστράτευση με την πολιτική στάση και τις επιλογές της Αριστερής Πλατφόρμας, οι οποίες όπως φαίνεται, σε μεγάλο βαθμό είναι ασύμβατες και όσο περνά ο καιρός θα καθιστούν αδύνατη την κοινή συμβίωσή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ, Λαπαβίτσας, ότι «τα εναλλακτικά προγράμματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ενόσω η Ελλάδα παραμένει μέλος μίας νομισματικής ένωσης» διευκρίνισε παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα τέτοιο εναλλακτικό πρόγραμμα, προσθέτει, θα περιλαμβάνει διαγραφή του χρέους, άρση της λιτότητας, εθνικοποίηση των τραπεζών και δημόσιες επενδύσεις.

Ο ίδιος τόνισε με νόημα πως αν και ακούγεται παράλογο, η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα προέρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ  να επιστρέψει στις αρχές και το πρόγραμμά του» τόνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι δεν «θέλουμε τη διάσπαση».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here