Λαθρεπιβάτης ζωής, 9 μηνών, από Νιγηρία, ορφανή και μόνη στην Ιταλία

Ένα κοριτσάκι 9 μηνών έμεινε ορφανό και ολομόναχο  καθώς η  μητέρα του πέθανε ταξιδεύοντας από τη Νιγηρία στη Λιβύη για το όνειρο της Ευρώπης –το  παιδί επιβίωσε χάρη στους άλλους επιβάτες του πλοιαρίου. Η άτυχη μάνα, έγκυος,  υπέκυψε στα εγκαύματα που έπαθε στο μηχανοστάσιο του σκάφους. Οι ιταλικές αρχές αναζητούν τον πατέρα ή οποιονδήποτε συγγενή της, αλλιώς θα ξεκινήσει η διαδικασία υιοθεσίας.

Το  κοριτσάκι τα κατάφερε χάρη στους συνεπιβάτες , αλλά δεν γλίτωσε μια ήπια  αφυδάτωση. Την  φρόντισαν ευλαβικά στο hot spot της Λαμπεντούζα, όπως γράφει η Κοριέρε  ντε λα Σέρα  (Την φρόντισε μάλιστα προσωπικά ο γιατρός  Πιέτρο Μπάρτολο, γνωστός ίσως σε κάποιους από το  ντοκιμαντέρ «Φωτιά στην Θάλασσα» ή Fuocammare, που  είχε πάρει την Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο).

Το όνομα της μικρής Νιγηριανής, Νοχάμεντ,  σημαίνει «προνομιούχα» -θα δείξει….Οι ατυχίες στο ξεκίνημα μπορεί να προμηνύουν ακόμα χειρότερη μοίρα στο μέλλον, αλλά ίσως κάποιοι έχετε υπόψη σας  ένα  ορφανό της Σμύρνης που υιοθετήθηκε το 1923 από εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι  εκείνο το αγόρι  ευτύχησε, αλλά τουλάχιστον δεν χάθηκε….Δεν χάθηκε στη Νιγηρία της Μπόκο Χαράμ, στο ταξίδι στην έρημο, στο λαθροκάραβο προς Ιταλία… Ας ελπίσουμε να μη χαθεί στη φιλελεύθερη βαναυσότητα της «Ευρώπης των λαών»…..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here