Λαγκάρντ: To ΔΝΤ είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια εφόσον χρειαστεί

 

Νέα παρέμβαση από την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τονίζει σε δήλωσή της πως οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα. Η κυρία Λαγκάρτν εστίασε τις  δηλώσεις της  στη βούληση του ΔΝΤ να  συνεχίσει να εργάζεται «για  μια ισορροπημένη προσέγγιση που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας  και της ανάπτυξης στην  Ελλάδα».

Ολόκληρη η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ:

Ενημέρωσα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ως προς το ασαφές αποτέλεσμα των πρόσφατων διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Εξέφρασα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα την δέσμευση μας να συνεχίζουμε τις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές.

Οι ερχόμενες ημέρες θα είναι ξεκάθαρα πολύ σημαντικές. Καλωσορίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και της ΕΚΤ να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων οργάνων ώστε να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ. Αυτές οι δηλώσεις υπογραμμίζουν ότι η ευρωζώνη σήμερα παραμένει σε θέση να απαντήσει στις εξελίξεις με αποτελεσματικό τρόπο, όπως απαιτείται.

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρατηρεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιοχής και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Συνεχίζω να πιστεύω πως  απαιτείται μία ισορροπημένη προσέγγιση ώστε να βοηθήσουμε την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της Ελλάδας, με κατάλληλες δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, υποστηριζόμενες από την κατάλληλη χρηματοδότηση καθώς και με μέτρα βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει την εν λόγω προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαϊκούς της εταίρους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here