Λαγκάρντ: Χωρίς οριστική λύση του ελληνικού χρέους, το ΔΝΤ δεν μετέχει στο πρόγραμμα

Η Kριστίν Λαγκάρντ επανήλθε δριμύτερη. Μετά τις διακοπές, και ενόψει της συνόδου των G20, επανέλαβε σε συνέντευξή της, την πάγια θέση του ΔΝΤ πως χωρίς να βρεθεί οριστική λύση για το θέμα του ελληνικού χρέους το Ταμείο δεν εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Δεν μετέχουμε στο πρόγραμμα, επειδή έχω πει επανειλημμένα ότι αυτό πρέπει να βασίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτον, πρέπει να υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και, δεύτερον, πρέπει να υπάρχει ένα χρέος που να είναι βιώσιμο με τους κανόνες και τις μετρήσεις μας και αυτό δεν ισχύει τώρα», σημείωσε, χαρακτηριστικά η κα Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από τις «πρόσφατες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων», όπως τις χαρακτήρισε, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει όχι μόνο ψήφιση αλλά και εφαρμογή της νομοθεσίας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Στη συνέντευξη που έδωσε, εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 (της Ομάδας των Είκοσι μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών) που θα γίνει στην Κίνα, η κα Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ  πιθανότατα θα αναθεωρήσει ξανά πτωτικά την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι οικονομικές προοπτικές περιορίζονται από την αδύναμη ζήτηση, την κάμψη του εμπορίου και των επενδύσεων και την αυξανόμενη ανισότητα.

Η ίδια τόνισε ότι οι ηγέτες της G20 πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να τονώσουν τη ζήτηση, να ενισχύσουν το εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση και να καταπολεμήσουν την ανισότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here