Λαγκάρντ: Υπό προυποθέσεις η παραμονή μας στην Ελλάδα

Δύο βασικά ζητήματα έθεσε ως προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η επικεφαλής του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στη Sueddeutsche Zeitung τονίζει πως η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν θα γίνει αν δεν εκπληρωθούν, ή έστω δρομολογηθούν, δύο ζητήματα, ένα εκ μέρους της Ελλάδας και ένα εκ μέρους των δανειστών.

Πρόκειται για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και την επίλυση του ζητήματος του χρέους. Η κυρία Λαγκάρντ σχετικά με το ασφαλιστικό αναφέρει πως ναι μεν είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει, εν τούτοις τονίζει πως το ζήτημα αυτό δεν θα δώσει απτά αποτελέσματα παρά μόνο σε βάθος χρόνου. «Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική διαδικασία, που δεν ξέρουμε πόσο διαρκέσει, ίσως και στο δεύτερο τρίμηνο του 2016», είπε χαρακτηριστικά.

Ως δεύτερη προϋπόθεση ανέφερε την αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, η κυρία Λαγκάρντ παρέπεμψε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here