Λαβρόφ: Θα δώσουμε περισσότερες αποδείξεις για τις εισβολές στην Κριμαία – Γυμνάσια στην αν. Μεσόγειο από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό

Την πρόθεση της ρωσικής πλευράς, στο να παράσχει περισσότερες αποδείξεις για τις ένοπλες εισβολές της Ουκρανίας στην Κριμαία εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από καιρού σχεδιαζόμενη ουκρανική συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της Κριμαίας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Γεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας.

Όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση, τόνισε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κριμαία, με απώτερο σκοπό τη νέα σύγκρουση στην χερσόνησο, ωστόσο η ουκρανική πλευρά αρνείται αυτήν την κατηγορία.

Επιπλέον, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Συρίας, λέγοντας ότι οι Σύροι μαχητές έχουν χρησιμοποιήσει τις προσωρινές καταπαύσεις του πυρός στις μάχες μέσα και γύρω από το Χαλέπι για να ανασυνταχθούν και να εφοδιαστούν όπλα.

Ακόμη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνειδητοποίησε πως οι σύντομες καθημερινές εκεχειρίες που τίθενται σε εφαρμογή τώρα για να επιτρέψουν την είσοδο βοήθειας στην πόλη, όπως και στους άμαχους να την εγκαταλείψουν, δεν επαρκούν, ωστόσο ο Σεργκέι Λαβρόφ διευκρίνησε ότι είναι δύσκολο να παρατείνουν τις εκεχειρίες προς το παρόν λόγω του κινδύνου που υπάρχει να χρησιμοποιηθούν από τους μαχητές για να ανασυνταχθούν και να εφοδιαστούν όπλα, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των προγραμματισμένων τακτικών της γυμνασίων στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία έχουν στόχο να ελεγχθεί η ικανότητα του ναυτικού να ενεργήσει σε καταστάσεις κρίσης τρομοκρατικής φύσης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ομάδα κρούσης του ρωσικού ναυτικού θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά βάσει ενός σεναρίου που βρίσκεται «όσο το δυνατόν πιο κοντά» σε μια πραγματική επίθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here