Λίστα Μπόγιαρνς: Ενας ένας οι μεγαλοκαταθέτες στο… ταμείο

Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν διωκόμενοι και να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες, οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Μπόγιαρνς αρχίζουν ένας ένας να προσέρχονται στις αρμόδιες αρχές δηλώνοντας πρόθυμοι να πληρώσουν για τα χρηματικά ποσά που φυγάδευσαν στο εξωτερικό.

Οι εντατικοί έλεγχοι της ψηφιακής λίστας Μπόγιαρνς με τα στοιχεία για 10.588 λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, την οποία παρέλαβε στις 24 Νοεμβρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρημανίας – Βεστφαλίας, αποδίδουν καρπούς.

Ηδη, 30 μεγαλοκαταθέτες της ελβετικής τράπεζας UBS οι οποίοι έχουν λάβει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προσήλθαν αυτοβούλως στις εφορίες για να υποβάλουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

Αξιοποιούν δηλαδή τη δυνατότητα που τους παρέχεται να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για παρελθόντα οικονομικά έτη και να συμπεριλάβουν σ’αυτές τα ποσά που φυγάδευσαν στην Ελβετία.

Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουν τις περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη και οι υποθέσεις τους, εφόσον περάσουν από το … ταμείο για να πληρώσουν, τίθενται στο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  τις τελευταίες εβδομάδες συνήγοροι των ελεγχόμενων έσπευσαν  στο ΣΔΟΕ, ζητώντας   προθεσμία λίγων ημερών για να υποβληθούν οι συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις στις οποίες θα περιλαμβάνουν τα χρήματα που κατέχουν στη UBS.

Τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία αυτή τη στιγμή  δεν  μπορούν να υπολογιστούν καθώς οι  αρχές  περιμένουν  τα αποδεικτικά των πληρωμών για να αρχειοθετήσουν τις υποθέσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here