Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες

Έληξε ο συναγερμός στον διεθνή αερολιμένα Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, καθώς προσγειώθηκαν με ασφάλεια τα δύο επιβατικά αεροσκάφη, για τα οποία υπήρξε η απειλή τοποθέτησης βόμβας.

Η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT, καθώς και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσαν δηλώσεις Βέλγων αξιωματούχων οι οποίοι μίλησαν για τη λήξη του συναγερμού, με μια πηγή του αεροδρομίου Ζαβεντέμ να αναφέρει πως «Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν ήδη, όλα είναι εντάξει, όλοι είναι ασφαλείς», ενώ μια πηγή της αστυνομίας του βελγίου επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» και ότι «όλα είναι εντάξει».

Ωστόσο, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του αεροδρομίου Ζαβεντέμ «Δεν έχει κηρυχθεί συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Ο εισαγγελέας Έρικ φαν ντερ Σιπτ δήλωσε ότι η υπηρεσία του έλαβε πληροφορίες περί τοποθέτησης βομβών κι άρχισε έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας πάντως, ότι δεν εστάλησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Όπως μεταδίδει το Sputnik και το VRT, κανονικά προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες το αεροσκάφος της εταιρείας SAS, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Όσλο.

Ο δημοσιογράφος Μπαρτ Ρας, που επέβαινε στη συγκεκριμένη πτήση, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο πιλότος έλαβε την απειλή περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση, ενώ όπως αναφέρει ακόμη ο δημοσιογράφος, οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την απειλή και κλήθηκαν να περιμένουν για δέκα λεπτά πριν τους επιτραπεί να βγουν από το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του.

Τέλος, βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως κάποια άλλα αεροσκάφη εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως αυτό της εταιρείας Air Arabia του Μαρόκου, το οποίο έλαβε οδηγίες να αλλάξει πορεία και τελικά προσγειώθηκε στην πόλη Τουλούζ της νότιας Γαλλίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here