«Λέτε ψέματα κ. Βρούτση» λένε οι εργαζόμενοι του υπ. Εργασίας– Σκληρή κριτική και στον Γ. Κατρούγκαλο

 

 

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ) 

«Λέτε ψέματα κ. Βρούτση» αναφέρουν επί της ουσίας στην απάντηση τους οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας, μέσω της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ), με αφορμή τη δήλωση που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην υπουργός υποστηρίζοντας ότι «η διαμόρφωση των κειμένων που έρχονταν στη Βουλή, γινόταν κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων». Από την κριτική τους δεν ξεφεύγει ούτε ο νυν πολιτικός προϊστάμενος τους, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, τον οποίο καταγγέλλουν επειδή η κυβερνητική πρόταση για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, όπως αναφέρουν, εκπονήθηκε μακριά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου!

Η ηγεσία της ΟΣΥΠΕ, με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, σε τηλεοπτικό σταθμό ότι επί υπουργίας του «η διαμόρφωση των κειμένων που έρχονταν στη Βουλή, έρχονταν κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων», σε ανακοίνωση της -για την αποκατάσταση της αλήθειας- αναφέρει ότι «οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο παρελθόν πράγματι εργάστηκαν πάνω σε σχέδια νομοθετικών διατάξεων, μετείχαν σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, υπό τις εντολές και οδηγίες των πολιτικών τους ηγεσιών. Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις διατάξεων που εκπονήθηκαν χωρίς καν να περάσουν από την πόρτα του Υπουργείου. Απαντούμε ωστόσο στον κ. Βρούτση ότι οι υπάλληλοι και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου μας ουδέποτε εισηγήθηκαν μνημονιακές ρυθμίσεις ή κείμενα, την ευθύνη των οποίων είχαν αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου μας. Εκτελούσαν εντολές της πολιτικής ηγεσίας στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων, οι οποίες πολιτικές ηγεσίες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο των μνημονιακών ρυθμίσεων στην πολιτική τους κατεύθυνση».

Κάποιοι πρέπει να είναι σήμερα πολύ προσεχτικοί -αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ- όταν μιλούν για «διαμόρφωση κειμένων μνημονιακού χαρακτήρα κατόπιν υπηρεσιακών εισηγήσεων, και ιδιαίτερα εκείνοι που με τις πολιτικές τους απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις, κουρέλιασαν τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, συλλογικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και το ίδιο το Σύνταγμα, αυτοί που επέδειξαν ακραία κοινωνική αναλγησία και ανευθυνότητα».

Σκληρή κριτική και στον Κατρούγκαλο

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τους όποιους πολιτικά και κοινωνικά ανεύθυνους να παίξουν κομματικά παιχνίδια στις πλάτες μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ, από την κριτική της οποίας δεν ξεφεύγει ούτε ο σημερινός υπουργός Εργασίας. «Καταγγέλουμε τον υπ. Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο» επισημαίνει η ηγεσία της ΟΣΥΠΕ, «και το σύνολο της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, που εκπονήθηκε μακριά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, που υπονομεύει τη βιωσιμότητα και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης και πλήττει βάναυσα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here