Λέσβος: Κατέληξε 4χρονο κορίτσι από τη Συρία από οξεία μηνιγγίτιδα

ΦΩΤΟ AΡXEIOY: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία έχασε την Πέμπτη της ζωή του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος του οφείλεται σε σηψαιμία που προήλθε από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Όπως έγινε γνωστό το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αιμορραγικό εξάνθημα σε όλο του το σώμα. Σε πολύ λίγη ώρα κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Το άτυχο κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και οι γονείς τους, είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου το πρωί της Τετάρτης.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια, όπου και καταγράφηκαν, και μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση, ενώ στον καταυλισμό του καρά Τεπέ από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Το βράδυ της Πέμπτης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα πιθανής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι έχει δώσει όλες τις προβλεπόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις που αφορούν στη διερεύνηση – άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών του πιθανού κρούσματος τόσο στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Καρα Τεπέ Λέσβου, όσο και εκείνων που ενεπλάκησαν με την διαχείριση του, ενώ παράλληλα αναμένεται η εργαστηριακή διάγνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here