Λέσβος: Δεν υπάρχει χώρος να ταφούν οι νεκροί πρόσφυγες. Οι σοροί τους σε ψυγεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI  ( ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Την ώρα που 71 άνθρωποι, όλοι θύματα ναυαγίων με πρόσφυγες από τα απέναντι παράλια, παραμένουν άταφοι στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, σήμερα συγγενείς τους  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Λέσβου, μαζί με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλους εθελοντές, ζητώντας να βρεθεί χώρος για την ταφή τους.

Όπως είναι γνωστό, οι τοπικές αρχές της Λέσβου δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν χώρο ταφής των ανθρώπων που χάθηκαν στη θάλασσα. Κι αυτό γιατί το τμήμα του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα, στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου θάβονταν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που χάθηκαν σε ναυάγια , έχει γεμίσει. Η δημοτική αρχή της Λέσβου, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς του νησιού, δίνουν μάχη με τη γραφειοκρατία προκειμένου να επεκτείνουν ένα τμήμα του νεκροταφείου αυτού.

Την ίδια ώρα και προς το παρόν, οι σοροί τους συντηρούνται σε ειδικό κοντέινερ-ψυγείο στον αύλειο χώρο του νεκροτομείου. Το ειδικό αυτό κοντέινερ-ψυγείο το προμηθεύτηκαν πρόσφατα εθελοντές της Μυτιλήνης, με τη βοήθεια μη κυβερνητικής οργάνωσης του εξωτερικού, οι οποίοι και το παραχώρησαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, άλλη μία σορός άνδρα  ξέβρασε σήμερα η θάλασσα σε ακτή της βόρειας Λέσβου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα από τα θύματα του ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου, οι νεκροί του οποίου ξεπερνούν τους 60 ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here