Καταγγελίες για σωρεία πλαστών υπογραφών στους ελέγχους ιδιωτικών ΚΤΕΟ

 

 

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

 

Δελτία Τεχνικού Ελέγχου με πλαστές υπογραφές λαμβάνουν περίπου το 1/5 των οχημάτων από αυτά τα οποία ελέγχονται σε ορισμένα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, σύμφωνα με καταγγελία των επικεφαλής του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΤΕΟ.

Όπως καταγγέλλει η ηγεσία του Σωματείου, από την καλοκαιρινή περίοδο, εκτός από την αύξηση των ελεγχόμενων οχημάτων στα ΚΤΕΟ, αυξάνεται κατακόρυφα η παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων, στοιχειωδών όρων τεχνικού ελέγχου και προϋποθέσεων λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΤΕΟ, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ακόμη και το 1/5 των οχημάτων που ελέγχονται σε ορισμένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ, λαμβάνουν Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου με πλαστή υπογραφή ελεγκτή. Οι εργαζόμενοι στα ΙΚΤΕΟ υποχρεώνονται από τους εργοδότες τους, να “υπογράφουν”, χρησιμοποιώντας την υπογραφή άλλων συναδέλφων τους που είτε απουσιάζουν εκείνη την ώρα, επειδή εργάζονται σε άλλη βάρδια ή βρίσκονται σε άδεια, είτε επειδή εκείνη την ώρα εργάζονται λόγω αυξημένου φόρτου στη γραμματεία».

Επίσης, σύμφωνα με το Σωματείο, η πρόσφατη ρύθμιση έλεγχου εκπρόθεσμων οχημάτων με μειωμένο παράβολο, εντός Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, επιδεινώνει τις συνθήκες, λόγω της αυξημένης προσέλευσης οχημάτων. Η παράνομη χρήση υπογραφών ελεγκτών, πέρα από τα προφανή ερωτήματα για το αποτέλεσμα του τεχνικού ελέγχου, δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ με μειωμένο προσωπικό από αυτό που είναι αναγκαίο, συνυπολογίζοντας νόμιμο ωράριο εργασίας, ρεπό και άδειες. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει το Σωματείου, το γεγονός αυτό στερεί από άνεργους συναδέλφους τη δυνατότητα να βρουν εργασία και από τα ασφαλιστικά ταμεία να λάβουν τις εισφορές τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here