Κ. Μπακογιάννης: Είμαστε όμηροι ενός ψεύδους που ονομάζεται αρχηγικό κόμμα

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Ο νέος αρχηγός δεν θα φοράει ένα στεφάνι με δάφνες, αλλά ένα στεφάνι με αγκάθια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στον Βήμα FM για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία , ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι  ο νέος  πρόεδρος θα παραλάβει ένα κόμμα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για την παράταξη, αλλά και για την ίδια τη χώρα.
«Δεν πρέπει να σκεπτόμαστε μόνο με τους όρους της προεκλογικής αναμέτρησης, αλλά πρέπει να σκεπτόμαστε και με τους όρους της επόμενης μέρας, όχι μόνο της 23ης Νοεμβρίου 2015, αλλά και του 2016, για να δούμε πού βρισκόμαστε» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Χωρίς αυτές τις παραδοχές, δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος, σε καμία περίπτωση».
Πρόσθεσε ότι έχουμε μια διαδικασία όπου δεν έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε το βασικό διακύβευμα που λογικά πρέπει να είναι να αλλάξει η Ν.Δ. και να γυρίσει ανάποδα.
Σημείωσε ειδικότερα ότι αν ζούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν θα έλεγε τα ίδια με το 1974 ούτε έλεγε τότε τα ίδια με τη δεκαετία του ’50 ή του ’60.
«Προφανώς υπάρχουν οι αρχές και οι αξίες της παράταξης, οι οποίες πρέπει να διαπνέουν την παράταξη και τα στελέχη της. Αλλά χρειάζονται επικαιροποίηση πια και δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι εντυπωσιακό και το έχει αποδείξει αυτή η παράταξη, η οποία επικαιροποιούσε τις αρχές της όχι γιατί ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, αλλά γιατί είναι ένας ζωντανός οργανισμός» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, «η Ν.Δ. χρειάζεται να ματώσει, να πονέσει, να λάβει το μήνυμα της κοινωνίας».
«Δεν μπορεί να νομίζει ότι ο κόσμος γύρω της έχει αλλάξει, αλλά εκείνη θα μένει σταθερή. Η αρχή βεβαίως είναι να αποδεχθούμε στην πράξη – γιατί στα λόγια όλοι καλοί είμαστε – μια πιο συλλογική λειτουργία, διότι είμαστε όμηροι ενός ζωτικού ψεύδους, το οποίο ονομάζεται αρχηγικό κόμμα. Τα αρχηγικά κόμματα έχουν πεθάνει. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here