Κ. Μάρτινς, Αριστερό Μπλόκο: Μη βιώσιμο το χρέος της Πορτογαλίας

«Το βάρος του χρέους στην πορτογαλική οικονομία είναι μη βιώσιμο», δήλωσε η Καταρίνα Μαρτίνς, από το Αριστερό Μπλόκο που στηρίζει τη νέα κυβέρνηση.»Το να το αγνοήσουμε θα ήταν ανεύθυνο», δήλωσε στο Κοινοβούλιο, πριν από την ψηφοφορία για το πρόγραμμα της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους μοιάζει να είναι αναπόφευκτη», τόνισε.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σχημάτισε κυβέρνηση με τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Μπλόκου της Αριστεράς, αφού προηγουμένως καταψηφίσθηκε η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο.

Οι Σοσιαλιστές θα ακυρώσουν ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά υπόσχονται να τηρήσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρώπης όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος και επιδιώκουν να μειώσουν σταδιακά το βάρος του χρέους μέσω της οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς αναδιάρθρωσή του. Ωστόσο η δήλωση της κ. Μάρτινς, ασκεί πίεση στις θέσεις της κυβέρνησης.

Ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ζοάο Ολιβέιρα, στη δική του ομιλία ενώπιον των βουλευτών, ήταν εξίσου ξεκάθαρος πως το κόμμα του θα εμμείνει στις θέσεις του.»Το κυβερνητικό πρόγραμμα των Σοσιαλιστών δεν είναι το πρόγραμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος… είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε ώστε οι πολιτικές να αλλάξουν», είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here