«Κύριε Μουζάλα, αφήστε τους πρόσφυγες να ζήσουν και όχι να παγώσουν»

Από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, (ΚΕΕΡΦΑ), η ανοικτή επιστολή προς τον Γιάννη Μουζάλα:

«Κύριε υπουργέ Μετανάστευσης

Οι δηλώσεις σας και οι διαβεβαιώσεις σας ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι προστατευμένοι από τον χιονιά καθώς υπήρξε φροντίδα της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων για «θερμαινόμενες» σκηνές προκαλούν αλγεινή εντύπωση σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Ισχυρίζεστε ότι λύθηκε το πρόβλημα, με εξαίρεση τις 100 σκηνές του Ελληνικού λες και σε αυτές δεν διαμένουν μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες που ξεπαγιάζουν.

Τι περιμένουν άραγε το Υπουργείο Μετανάστευσης και η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες; Να έχουμε νεκρούς για να κινητοποιηθούν και να εκκενώσουν τους επικίνδυνους για την υγεία των προσφύγων χώρους, όπως τις άθλιες χιονοσκεπασμένες σκηνές της Μόρια; Πόσο κοστίζουν οι ζωές μικρών παιδιών, γυναικών και ταλαιπωρημένων ανθρώπων που δεν χωράνε σε θερμαινόμενους χώρους, όπως ξενοδοχεία η άλλους δημόσιους χώρους;

Αντιμετωπίστε τους πρόσφυγες τουλάχιστον όπως τους υπόλοιπους αστέγους. Με έκτακτα μέτρα λόγω ψύχους. Είναι υποχρέωση άλλωστε τόσο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όσο και του Δήμου Λέσβου να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα.

Ας εγκαταλείψετε κ. Μουζάλα την εμμονή σας στην τιμωρία του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά με εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο οποίος μπορεί να βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στον κυνισμό μιας πολιτικής που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων για χάρη της συνέχισης των βρόμικων διπλωματικών παιχνιδιών της ΕΕ με τον Ερντογάν.

Κύριε Μουζάλα, αφήστε τους πρόσφυγες να ζήσουν και όχι να παγώσουν στις σκηνές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here