Κόντρα Μπουτάρη, Τζιτζικώστα και ΟΛΘ για την Α΄ Προβλήτα Θεσσαλονίκης

Εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ αλλά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα καταφερθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχετικά με την παραχώρηση της  Α’ Προβλήτας του λιμανιού. 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε ταχθεί κατά της παραχώρησης της Α’ προβλήτας στον δήμο Θεσσαλονίκης και υπέρ της διαχείρισής της από ιδιώτη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, ο οποίος υπέπεσε, όπως είπε, σε ατοπήματα και πιάστηκε αδιάβαστος.

“Υπάρχουν κομμάτια του λιμανιού που έχουν εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα κατανεμηθούν. Το λέω και προς την αντιπολίτευση. Είναι καλύτερα να διαβάζετε και να ενημερώνεστε για τις διαδικασίες και μετά να λέτε αυτές τις σαχλαμάρες” είπε ο  Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και πρόσθεσε: » Ο κ. Τζιτζικώστας υποννοεί ότι ο λαός θα συζητάει με τον παραχωρησιούχο αν μπορεί να μπεί ή να βγει απο το λιμάνι;»

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη ότι σφετερίστηκε την πρόταση του ιδίου για το θέμα της σύνδεσης του Αξιού με τον Δούναβη.

Ο κ. Μπουτάρης επιτέθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το οποίο επίσης δήλωσε την αντίθεσή του στην παραχώρηση της  Α’ Προβλήτας στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε μεγάλη απογοήτευση την απόφαση αυτή και σημείωσε:

«Τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΘ, παρότι  είναι διορισμένα και δεν έχουν λόγο να συζητάνε για τον ρόλο της Προβλήτας, εκφράζουν άποψη. Προφανώς ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα κρατήσει αυτό το ΔΣ που αποτελείται από αποτυχημένους πολιτευτές και δικηγόρους που δεν ξέρουν πώς να μανουβράρουν ένα καράβι»

Απάντηση Τζιζικώστα

Με μία ανάρτηση στο Twitter απάντησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στα ανωτέρω

«Αν το να θες λιγότερο κράτος κ περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ανάρμοστο, πόσο αρμόζει σ´ έναν επιχειρηματία-δήμαρχο ο νεοκρατισμός;«, έγραψε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here