Κόντρα Μέγκα και Γραμματείας Ενημέρωσης για τη μη φορολογική ενημερότητα -ενστάσεις από τους συμμετέχοντες

Ο διευθυτής ειδήσεων του καναλιού Μέγκα, Μανόλης Καψής, χαρακτήρισε «ψευδέστατη» την είδηση ότι δεν υπήρχε φορολογική ενημερότητα των μετόχων της εταιρείας, αλλά η Γραμματεία Ενημέρωσης τον διαψεύδει με τα επισημα πρακτικά και  απαντά ότι όσα λέει ο διευθυντής του καναλιού  είναι ανακριβή και αποσκοπούν «στο να φορτώσουν στο ελληνικο δημόσιο τα προβλήματα και τις επιλογές των μετόχων του σταθμού»

Συγκεκριμένα ο Μανόλης Καψής έστειλε ανακοίνωση του σταθμού όπου ανέφερε:

«Η είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και των μετόχων της εταιρίας, είναι ψευδέστατη. Αποκαλύπτει περίτρανα, την συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων, να βάλλουν λουκέτο στο Mega»

Κύκλοι της  Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είπαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ΕΙδήσεων ότι

«Η δήλωση του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού επιχειρεί να φορτώσει στους ώμους του δημοσίου προβλήματα και επιλογές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού. Είναι προφανώς απολύτως αβάσιμη».

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρει ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί τα πράγματα ωε έχουν και ότι

*στην τελευταία σελίδα των πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού (Αρ.Πρωτ.178/19-7-2016)  που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μεταξύ των λόγων που αναφέρονται για την μη προεπιλογή της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL)» στη τελευταία σελίδα αναφέρονται  και τα εξής:

1) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία δεν προσκόμισε φορολογική ενημερότητα.

2) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και η υποψήφια εταιρεία δεν προσκόμισαν ασφαλιστική ενημερότητα.

3) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ δενπροσκόμισαν τραπεζική ενημερότητα.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Εν τω μεταξύ ενστάσεις κατέθεσαν οι  υποψήφιοι («κομμένοι» και μη) που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Η αρμόδια επιτροπή για τις ενστάσεις θα τις εξετάσει και θα βγάλει ανακοίνωση στις 8 Αυγουστου.
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης
«Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν εντός της 10ήμερης προθεσμίας, από τους εκπρόσωπους και των 10 εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, για τις 4 άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης 178/19-7-2016 με την οποία εγκρίθηκε το υπ’ αρ. 9/18.7.2016 Πρακτικό προεπιλογής της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού.»
«Οι προσφυγές διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επιθυμεί να τονίσει ότι η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος»
Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν προεπιλεγεί οι :
1.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Στην πρώτη φάση είχαν απορριφθεί οι:
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here