Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ και για την Επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσής της, στην οποία μετέχουν και στελέχη της, η ΝΔ έσπευσε να αμφισβητήσει το θεσμικό ρόλο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, λέγοντας ότι είχε πει ακριβώς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, Οτι δηλαδή η συνταγματική γίνεται στη Βουλή και η επιτροπή δεν έχει κανέναν θεσμικό κύρος.

Ομως όπως απαντούν κύκλοι του Μαξίμου, «ο κοινωνικός διάλογος για το Σύνταγμα, είναι σύνθετο πρόβλημα και πολύ ψιλά γράμματα για τους κήρυκες των Χανίων».

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για έναρξη της θεσμικής διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά για έναρξη ενός μεγάλου κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και θα εκκινήσει επίσημα η συνταγματική διαδικασία αναθεώρησης.

Κύκλοι της κυβέρνησης, παρατηρούσαν με νόημα ότι «με την ανακοίνωση της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση ξεκινά από σήμερα ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος για την Συνταγματική Αναθεώρηση» . Και συνέχισαν:

«Είναι απολύτως κατανοητή η αρνητική στάση του κ. Μητσοτάκη και της ομάδας του. Στην δική τους ατζέντα βρίσκεται μόνο η υπεράσπιση της διαπλοκής, η εκπροσώπηση των καναλαρχών, η μάχη χαρακωμάτων του παλιού πολιτικού κατεστημένου,  η υπονόμευση της διαπραγμάτευσης για ίδιο πολιτικό όφελος.

Μέχρι εκεί μπορούν, μέχρι εκεί φτάνουν. Ο κοινωνικός διάλογος για το Σύνταγμα, είναι σύνθετο πρόβλημα και πολύ ψιλά γράμματα για τους κήρυκες των Χανίων.
Δεν πειράζει. Ας μείνουν στο περιθώριο. Δικό τους πρόβλημα< καταλήγουν.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Το Σύνταγμα της χώρας έχει ανάγκη από ριζική αναθεώρηση.Οι διαδικασίες της αναθεώρησης ξεκινούν και ολοκληρώνονται στη Βουλή. Αντί γι’ αυτό, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μια επιτροπή χωρίς καμία θεσμική υπόσταση και κύρος. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και μεθοδεύσεις, που στόχο έχουν να καλύψουν τα μεγάλα προβλήματα που οξύνονται κάτω από το κλίμα της κυβερνητικής κατάρρευσης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here