Κως: Κύκλωμα πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες-Εννιά συλλήψεις

Οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων σε αιτούντες άσυλο, εξάρθρωσαν το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, συλλαμβάνοντας συνολικά 9 άτομα.

Το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι του νησιού κατά τον κατάπλου πλοίου, βρέθηκε στην κατοχή του φάκελος με αμφισβητούμενης γνησιότητας δελτία αίτησης ασύλου και υπηρεσιακά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας διαφόρων ατόμων προσυμπληρωμένα, με σκοπό τη διακίνηση έναντι αμοιβής σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνέχεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν πέντε ακόμη αλλοδαποί, ενώ σε διενεργούμενες κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, μεγάλος αριθμός πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και εγγράφων καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Από το Λιμεναρχείο Κω το οποίο διενεργεί την προανάκριση και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου τρεις επιπλέον αλλοδαποί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here