Κωνσταντινούπολη: Συλλήψεις τζιχαντιστών για σχέδιο επίθεσης στο προξενείο των ΗΠΑ

Στη σύλληψη 11 ατόμων, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησαν οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν μια επίθεση εναντίον του γενικού προξενείου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.
Οι ύποπτοι, όλοι τους Σύροι, είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια και συνελήφθησαν τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.
Άλλο ένα μέλος του Ι.Κ. που προετοίμαζε μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ είχε συλληφθεί την Τρίτη.
Οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερωθεί για την απειλή και αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να διακόψουν για μία ημέρα ορισμένες λειτουργίες του προξενείου τους στην Κωνσταντινούπολη.
Εξάλλου, αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 150 διαβατήρια –στην πλειονότητά τους ευρωπαϊκά— τα οποία ήταν κρυμμένα σε μικρά φουρνάκια και συνέλαβαν δύο άνδρες που πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ι.Κ.
Σύμφωνα με το Ντογάν, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ και οδηγήθηκαν στην έδρα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ταξίδευαν μαζί και έφτασαν στην Τουρκία από μια ευρωπαϊκή χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here