Κων/πολη: Εντάλματα σύλληψης για 103 ακαδημαϊκούς σε Πανεπιστήμιο

Σήμερα διέταξαν Τούρκοι εισαγγελείς, την σύλληψη 103 ακαδημαϊκών πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα για την οργάνωση της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα για την εφαρμογή ByLock -η οποία κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες μεταξύ των χρηστών- που σύμφωνα με τις αρχές διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν, αποτέλεσε αφορμή για τη σύλληψη 70 πανεπιστημιακών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλντίζ.

Η εισαγγελία, διέταξε τη σύλληψη 103 συνολικά πανεπιστημιακών της σχολής, ενώ ακόμη διεξάγει έρευνες στις κατοικίες πανεπιστημιακών για τη χρήση της εφαρμογής κρυπτογράφησης.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Γκιουλέν, έχουν ήδη συλληφθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί και έχουν κλείσει περισσότερα από 900 εκπαιδευτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και 15 ιδιωτικά πανεπιστήμια, που φέρονται να ήταν στην υπηρεσία της οργάνωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here