ΚΥΣΟΙΠ: Επιτροπή για αναδιάρθρωση του χρέους- Συζήτηση για νέο ΤΑΙΠΕΔ

Τη συγκρότηση επιτροπής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποφάσισε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η επιτροπή που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, θα αναλάβει την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για το δημόσιο χρέος, αξιολογώντας τυχόν προτάσεις από ερευνητικά κέντρα, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς.

Το ΚΥΣΟΙΠ οριστικοποίησε επίσης το πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων σχετικά με την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Με βάση αυτές τις θέσεις ξεκινούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς κατά τις προσεχείς ημέρες.

Το Ταμείο, θα συσταθεί στις αρχές του 2016, θα εδρεύει στην Ελλάδα, την διαχείρισή του θα έχουν οι ελληνικές αρχές και θα λειτουργεί σύμφωνα με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί ανωνύμων εταιρειών, έχοντας ως μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο,α αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, το ΚΥΣΟΙΠ  κάλεσε την Τράπεζα της Ελλάδας, το ΤΧΣ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να υποβάλουν έκθεση για τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και μα αξιολογήσουν τη γενικότερη πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα.

Τέλος,

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here