Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα καταργήσω όλα τα νομοθετήματα για την παιδεία

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την υπόσχεση πως θα καταργήσει όλα τα νομοθετήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, έδωσε από την Βουλή ο αρχηγός της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης που κατηγόρησε τον  πρωθυπουργό ότι σκοπός του είναι να διχάσει κι όχι να ενώσει.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα των αιωνίων φοιτητών, λέγοντας πως υποψιάζεται ότι ο κ. Φίλης αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του, καθώς είναι ο ίδιος αιώνιος φοιτητής για αυτό στηριζει την συγκεκριμένη ρύθμιση.

O πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα των Θρησκευτικών, λέγοντας πως το θέμα αυτό ήταν απλά η αφορμή για να δημιουργήσει η Κυβέρνηση μία σύγκρουση προς όφελος των μικροπολιτικών της συμφερόντων. Αναφέρθηκε μάλιστα σε επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεν έγινε καμία ουσιαστική συνεννόηση πριν την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

«Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει την κοινωνία και στην παιδεία, εμάς να ενώσουμε την κοινωνία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στην παγκόσμια κοινωνία της γνώσης απαντάτε με την Ελλάδα της απόγνωσης. Αντί να κοιτάτε μπροστά, κοιτάτε πίσω, φέρνετε την παιδεία στη δεκαετία του ’80» και πρόσθεσε πως «αναμοχλεύετε τις πιο σκοτεινές πρακτικές άλλων εποχών όταν η παιδεία ήταν πεδίο μικροκομματικής συναλλαγής».

» Ο κ. Τσίπρας διακρίθηκε ως ηγέτης καταλήψεων, έτσι απέκτησε τις πρώτες του πολιτικές περγαμηνές» κατέληξε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here