Κυνική ομολογία Τραγάκη: Δεν συναινούμε σε ΕΣΡ- Κυβέρνηση: Νέα τροπολογία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μια κυνική ομολογία του βουλευτή της ΝΔ Ι. Τραγάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιβεβαιώνει τον διαλυτικό ρόλο της ΝΔ στην συγκρότηση του ΕΣΡ και την πρόθεση της να ευνοήσει τα συμφέροντα της διαπλοκής. «Οσες ψηφοφορίες και αν γίνουν για το ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τα 4/5 δεν θα τα πιάσει»., είπε σε μιά έκρηξη ειλικρίνειας ο βουλευτής της ΝΔ. Μπροστά στο θεσμικό αδιέξοδο που δημιουργείται και τον σοβαρό κίνδυνο να ματαιωθεί η διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει νέα νομοθετική πρωτοβουλία για υπέρβαση του εμποδίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, απαντώντας στον κ. Τραγάκη, δεν απέκλεισε να κατατεθεί νέα τροπολογία από την κυβέρνηση, η οποία θα μεταβιβάζει την αρμοδιότητα για την έκδοση τηλεοπτικών αδειών, από το ΕΣΡ σε άλλο κυβερνητικό όργανο.

Υπενθυμίζεται ότι στη τελευταία ψηφοφορία για εκλογή του νέου ΕΣΡ, 12 ψήφισαν ναι (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 7 όχι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) και 2 παρών (Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ), με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των προέδρων.

Η παρέμβαση Κυριτσάκη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στην επιτροπή κατέθεσε για τρίτη φορά ο Δημήτρης Κυριτσάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να θεσμοθετήσει μεταβατική διάταξη για τα ασυμβίβαστα με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να μην αλλάξει τώρα η σύνθεσή της.

«Όταν ένα άλογο τρέχει δεν το αλλάζεις» είπε ο κ. Κυριτσάκης και υποστήριξε ότι η ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών, «θεμελιώνεται και προστατεύεται με τη θητεία», και ζήτησε οι αλλαγές να γίνονται μετά τη λήξη της θητείας των μελών της.

Ο κ. Κυριτσάκης υπερασπίστηκε με έμφαση τον αντιπρόεδρό της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Λουκά,  σύζυγο της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως τον οποίο χαρακτήρισε «εξαίρετο γνώστη του αντικειμένου», «πρόθυμο, εργατικό και ‘κόσμημα’ για την Επιτροπή.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here