Κυνήγι κατά της διαφθοράς σε όλο το Δημόσιο με εσωτερικούς ελέγχους

Την ενεργοποίηση και επέκταση των μονάδων εσωτερικού ελέγχου σε όλη την κλίμακα της Δημόσιας Διοίκησης προωθεί η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Στόχος, η καταγραφή και η αξιολόγηση των παθογενειών των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων για τον αποτελεσματικό έλεγχο νομιμότητας, αλλά και η αποφυγή στο μέλλον νέων κρουσμάτων διαφθοράς.

Για τη νέα Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου αποτελούν ένα στοίχημα που πρέπει να τρέξει με ταχείς ρυθμούς.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουΐκ κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας τόνισε ότι «ασυλία δεν υπάρχει για κανέναν», επισημαίνοντας τη διασύνδεση της πολιτικής και της διαφθοράς.

Παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα από το παρελθόν με «στικάκια ή λίστες που ξεχάστηκαν σε συρτάρια, αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών που καθυστερησαν να καθαρογραφούν, εκβιασμούς από τον χώρο των media όπου οι μηχανισμοί κάνουν τα στραβά μάτια, λαθρεμπόριο καυςίμων και καπνού»

Επιπλέον, ο κ.Κουΐκ αναφέρθηκε σε αυτούς που ήταν «νονοί σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίοι ήταν οι χρηματοδότες του πολιτικού συστήματος».

Ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης επεσήμανε ότι δημιουργούνται οι δομές ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να κλείσουν οποιαδήποτε παράθυρα επανάληψης τέτοιων φαινομένων.

Απευθυνόμενος στους δημοσίους υπαλλήλους είπε «ούτε εσείς να είστε ποτέ επίορκοι ούτε στην επόμενη λίστα Μπόργιανς να είμαι εγώ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here