Κυβερνο-πραξικόπημα στη Βενεζουέλα-Ο Μαδούρο κατηγορεί Δεξιά και ΗΠΑ για την κατάρρευση των συστημάτων πληρωμών

 

Μεγάλη κυβερνο-επίθεση δέχθηκαν την Παρασκευή, τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών στη Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα να παραλύσουν όλες οι συναλλαγές στη χώρα. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, εγκάλεσε για το κυβερνο-πραξικόπημα,  την δεξιά αντιπολίτευση τη χώρα που υποστηρίζεται όπως είπεαπό μεγάλους διεθνείς παράγοντες, δείχνοντας ευθέως τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, η επίθεση επηρέασε το σύστημα συναλλαγών προκαλώντας κατάρρευση των πληρωμών και των οικονομικών συναλλαγών σε όλη τη Βενεζουέλα. Ανακοίνωσε ωστόσο τη κυκλοφορία νομισμάτων 500 και 5.000 Μπολιβάρ.

Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι η χώρα δέχεται έναν ανηλεή οικονομικό πόλεμο τον οποίο υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα της οικονομικής πίεσης της Ουάσινγκτον, το γεγονός ότι η κρατική εταιρία πετρελαίου PDVSA δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους κατόχους ομολόγων.

Οι ΗΠΑ κατηγορούνται επίσης ότι διείσδυσαν στις επικοινωνίες της εταρείας αποκτώντας πληροφορίες για το προσωπικό της με τη βοήθεια αμερικανών πρακτόρων από την πρεσβεία του Καράκας, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε το κρατικό κανάλι TeleSUR, τον Νοέμβριο του 2015.

Υπό το φως των νέων εξελίξεων ο Ν. Μαδούρο, κάλεσε το στρατό και τους πολίτες να μείνουν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της εθνικής αλλά και διεθνούς Δεξιάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here