Κυβερνο-εισβολή χάκερ σε 3 ελληνικές τράπεζες- Ερευνα από ΕΥΠ

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιεί η ΕΥΠ για την εισβολή  Ρώσων, σύμφωνα με πληροφορίες,  χάκερς στα αρχεία τριών ελληνικών τραπεζών και την προσπάθεια τους να αλλοιώσουν στοιχεία λογαριασμών και καταθέσεων. 

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και και για το λόγο αυτό, έχει επιληφθεί και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών,  μαζί με την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Την επίθεση των χάκερ δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin, ενώ η κυβερνοεπίθεση κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον Διοικητή της ΕΥπ, Γιάννη Ρουμπάτη και τον επικεφαλής  της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,Μανώλη Σφακιανάκη  ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί η απειλή και εάν είναι δυνατόν, να εντοπιστούν οι χάκερς.

Πηγές του περιβάλλοντος του διοικητή της ΤτΕ παρατηρούσαν ότι το θέμα παρακολουθείται στενά και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους λογαριασμούς των συναλλασσομένων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here