Κυβέρνηση-Σόιμπλε ελπίζουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το (ορθόδοξο)Πάσχα

Την ικανοποίηση τους εξέφραζαν κύκλοι της κυβέρνησης για την άμεση επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. 

Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί και η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, την οποία το ΔΝΤ θεωρεία αναγκαία για μια ενδεχόμενη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Αλλά και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, εξέφρασε την προσδοκία του να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έως τα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου (ορθόδοξο Πάσχα).

Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε ανέφερε στο περιθώριο του Ecofin ότι οι δανειστές της Ελλάδας εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πως η Αθήνα εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις στα τέλη Απριλίου ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου.

Ο Σόιμπλε, μειώνει ωστόσο τις προσδοκίες σχετικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους -θέμα που άνοιξε επισήμως χθες ο Γ.Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup-, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επί του παρόντος η όποια συζήτηση δεν θα γίνει επί της ουσίας, αλλά για λόγους πρεστίζ.

Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για τους γερμανούς βουλευτές και πολίτες που μπορεί να τους πείσει για το λόγο που θα πρέπει να προχωρήσουμε τώρα στη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here