Κυβέρνηση: Αλχημείες ΝΔ με τους αριθμούς τηλεοπτικών αδειών

 

Απάντηση στη ΝΔ που επικαλείται και αναπαράγει δημοσίευμα ιστοσελίδας του κ. Μουρούτη για το τι ισχύει με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών στη Γερμανία, δίνει η κυβερνηση. Σε ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, αναφέρεται ότι παρά τα όσα επικαλούνται δημοσίευμα και ΝΔ, ο αριθμός των ιδιωτικών καναλιών που έχουν άδεις εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, επίγειας ευρυεκπομπής και ελεύθερης λήψης είναι μόλις έξι και όχι  τριάντα δύο! 

Το δημοσίευμα, επικαλούνταν έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας, στο οποίο αναφέρονταν ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν στη Γερμανία είναι 57 από τους οποίους οι 32 είναι ιδωτικοί, και όχι 6 όπως είχε επικαλεσθεί στη Βουλή.

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

«Φαίνεται  ότι η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την πρωτογενή παραγωγή πολιτικού λόγου και πολύ κακή σχέση με την αλήθεια.

Σήμερα αναπαράγει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα liberal.gr του κ. Μουρούτη, για το τηλεοπτικό τοπίο στην Γερμανία το οποίο υποτίθεται πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς της.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στο συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών.

Στο άθροισμα δηλαδή, ιδιωτικών και δημόσιων, περιφερειακών και εθνικών, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο άθροισμα είναι μερικές δεκάδες.

Όμως, στην Γερμανία ΜΟΝΟ ΕΞΙ (6) κανάλια συγκεντρώνουν όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά και είναι

  • Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής
  • Γενικού περιεχομένου
  • Εθνικής εμβέλειας
  • Ελεύθερης λήψης
  • Ιδιωτικά

Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2 έως 6.

Στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτού του τύπου, οι οποίοι έως την 31/12/2015 βρίσκονταν σε καθεστώς «νόμιμης λειτουργίας» είναι οχτώ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here