Επαναλειτουργία πτωχευμένων επιχειρήσεων, αλλαγές στις προμήθειες υγείας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Σε δύο σημαντικές αποφάσεις, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και την περικοπή περιττών δαπανών,  προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) που συνεδρίασε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Το ΚΥΣΚΟΙΠ αποφάσισε τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων. Παράλληλα εξουσιοδότησε το αναπληρωτή υπουργό υγείας Π. Πολάκη, να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αλλαγών για τη δημιουργίας ενός νέου συστήματος προμηθειών Υγείας. 

Στόχος της επαναλειτουργίας των πτωχευμένων επιχειρήσεων είναι η ενίσχυση  της απασχόλησης, μέσω της ανάπτυξης και κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων, που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Για το σκοπό αυτό το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. εξουσιοδότησε την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας,  Ράνια Αντωνοπούλου, για την προετοιμασία του νέου νομικού πλαισίου.

Για το σύστημα προμηθειών Υγείας.

Το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. διαπίστωσε τις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν από την δημιουργία ενός νέου Συστήματος Προμηθειών Υγείας τόσο από τη σκοπιά της εξοικονόμησης πόρων (έως και 25% σύμφωνα με εκτίμηση ειδικών) όσο και από την αντίστοιχη της ουσιαστικής αναβάθμισης των λειτουργιών του. Το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Στρατηγικός στόχος είναι η διαμόρφωση ενός Συστήματος που θα είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό, οικονομικά εξορθολογισμένο, με προτυποποιημένες και διαφανείς διαδικασίες, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο και τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here