Κυβέρνηση: Προς Εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Μπόργιανς

 

Πολύ πιθανή είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει τι συνέβη με τη λίστα Μπόργιανς και να καταλογίσει τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Σαμαρά, που κώφευσαν προκλητικά στα αλλεπάλληλα αιτήματα του υπουργού οικονομικών της Ρηνανίας-Βεσταφαλίας, για παροχή τεχνικής οικονομικής βοήθειας και πληροφοριών για τη περίφημη λίστα φοροφυγάδων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, σημείωσε ότι η στάση της ΝΔ στο θέμα αυτό, είναι παραπλανητική στο ότι δεν υπήρχε λίστα καταθετών και αναφέρθηκε στα έγγραφα που είχε αποστείλει στην Αθήνα ο Έλληνας πρόξενος στα οποία, όπως επισήμανε η κ. Γεροβασίλη αναφέρονταν ότι η τότε κυβέρνηση απέρριψε το 2012 πρόταση για συνεργασία, στο υψηλότερο επίπεδο.

Είναι ανάγκη να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η υπόθεση και δεν αποκλείεται και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος προαναγγέλλοντας ότι η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή άμυνας του κυριάκου Μυτσοτάκη και της ΝΔ είναι ότι ο κ. Μπόργιανς δεν διέθετε το 2012 την περίφημη λίστα αλλά επιχητούσε διακαω΄ς να προσφέρει τεχνική βοήθεια. Βοήθεια την οποία απέρριψε όμως με συνοπτικές διαδικασίες η τότε κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here