Κυβέρνηση: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρα αν η ΝΔ συνεχίσει να υπονομεύει την συγκρότηση του ΕΣΡ

 

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος. Οπως τόνισε, προέχει να διατηρηθεί το κλίμα συναίνεσης ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ κατά την επικείμενη Διάσκεψη των προέδρων. Ομως εάν η ΝΔ εμμείνει στην υπονόμευση του ΕΣΡ, η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. «δεν θα επιτρέψουμε επιστροφή στο καθεστώς απόλυτης ανομίας. θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά «, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η δήλωση αυτή, αποτελεί σαφή προειδοποίηση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, για προώθηση στη Βουλή κανόνων που θα ρυθμίζουν προσωρινά το μεταβατικό καθεστώς, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης από το ΕΣΡ.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην παρθενική του συνέντευξη είπε:

«Τον Γενάρη αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να τελειώνουμε με το σύστημα της διαπλοκής. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης αυτής, τόσο στον εαυτό της, όσο και στον ελληνικό λαό. Με αυτή την έννοια εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, παρά τις αντιξοότητες, τις πρόσκαιρες αντιξοότητες σε αυτόν τον κεντρικό αγώνα και σε αυτόν τον κεντρικό στόχο.

Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here