Κριτική κομμάτων για όσα είπε και όσα παρέλειψε ο πρωθυπουργός

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Έντονη κριτική άσκησαν στον πρωθυπουργό τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5». ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, τον εγκαλούν ότι ψεύδεται, δεν δίνει απαντήσεις και ασχολείται με εσωκομματικά παιχνίδια και όχι με την τύχη της χώρας.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να πει καμία αλήθεια

«Ο κ. Τσίπρας, εκπροσωπώντας και τον κ. Καμμένο, απευθύνθηκε σήμερα στους συντρόφους του, που τον πολεμούν» σχολιάζει η ΝΔ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «συνέχισε όμως τα ψέματα και δεν τόλμησε να πει καμία αλήθεια».

«Βεβαίως και είχε πει πως “θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο και ένα νόμο”. Όπως είχε πει πως “θα βαράει τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές”. Όπως και μετά τις εκλογές είχε πει “τέλος οι αξιολογήσεις, τέλος τα μνημόνια”.

» Εμείς ζητάμε μόνο ένα: Να μην κάνει το εσωτερικό πρόβλημα του κόμματός του μείζον πρόβλημα για όλη τη χώρα» καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Ποτάμι: Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να μην προκαλεί

Το Ποτάμι ασκεί κριτική για το γεγονός ότι στη συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν έγινε καμία αναφορά για το ζήτημα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τα IOUs και την επιστροφή στη δραχμή. «Μπορεί να είναι το θέμα που συζητά όλη η Ελλάδα και μαζί μας όλος ο κόσμος, όμως το κόμμα και οι δημοσιογράφοι του, έχουν άλλες έγνοιες» σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Κατά τα άλλα η συνέντευξη του Πρωθυπουργού δεν έδωσε καμία απάντηση στα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγωνιούν για την τύχη της χώρας. Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη στην κοινωνία; Τι θα γίνει με τους νέους φόρους; Πώς θα πληρωθούν οι δάσκαλοι για τα σχολεία; Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία;

» Πώς θα αποτρέψουμε την εκτίναξη της ανεργίας σε νέα ύψη; Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η απόφαση του να κλείσει τις τράπεζες; Πώς θα επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Αλλά είπαμε όλα αυτά απασχολούν τον κόσμο και ποτέ τα κόμματα (εξουσίας)» τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι της ώρας να θυμίσουμε και να συζητήσουμε «ποιος έλεγε τι» όλα αυτά τα χρόνια αλλά καλό θα ήταν ο κ.Τσίπρας να μην προκαλεί. Και ο ισχυρισμός του «δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια» μόνο πρόκληση στην μνήμη των Ελλήνων μπορεί να θεωρηθεί.

» Όλοι οι υπουργοί του με αυτό το σύνθημα έκαναν καριέρα και ο ίδιος με αυτή την υπόσχεση έγινε Πρωθυπουργός» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Αμετανόητος για την καταστροφική διακυβέρνηση

«Για μια ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποκοιμίσει τον Ελληνικό λαό. Εμφανίστηκε απολογητικός αλλά και ταυτόχρονα αμετανόητος για τον καταστροφικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του» σχολιάζει με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας:

«Του υπενθυμίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στον Ιανουάριο αλλά στα τέλη Ιουλίου με την χώρα χρεοκοπημένη, θυσία στα εσωκομματικά του παιχνίδια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here