Κρατούμενες Ελαιώνα: Αίτημα σε Υπουργό Δικαιοσύνης για τις μωρομάνες

Κείμενο-έκκληση στο υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει την ευκαιρία και σε άλλες μωρομάνες που εκτίνουν ποινές φυλάκισης άνω των 10 ετών, να αποφυλακισθούν και να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους, έξω από το περιβάλλον της φυλακής, έστειλαν κρατούμενες στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Το κείμενο:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

μελετώντας το κείμενο το οποίο αναφέρεται στις μητέρες που είναι κρατούμενες και δικασμένες με ποινές έως 10 έτη, διαπιστώθηκε ότι οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ποικίλες, για τους κάτωθι λόγους.

Πολλές μητέρες εκτίουν ποινή πάνω από 10 έτη, έχοντας μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα ακόμα και από το Παράρτημα Κράτησης μητέρας και παιδιών που φιλοξενείται στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης να αποφυλακίζεται μόνο μια μητέρα, διότι η πλειονότητα των κρατουμένων γυναικών εκτίει ποινές μεγαλύτερες των 10 ετών. Γι’ αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να σκεφτείτε σοβαρά την πιθανότητα αύξησης του ορίου των ετών των ποινών , με σκοπό πιο πολλές μητέρες να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους. Ο σκοπός της παρέμβασής μας δεν είναι να δημιουργηθεί αναταραχή και αναστάτωση, αλλά για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην δυνατότητα μητέρων κρατουμένων να βρεθούν πραγματικά κοντά στα παιδιά τους, τηρώντας πιστά ό,τι όρους και προϋποθέσεις απαιτηθούν από το κράτος. Τονίζουμε ότι ο σκοπός μας δεν είναι να απαλλαχθούμε από την τιμωρία μας, αλλά να προστατέψουμε τα παιδιά μας από αυτήν. Η ευαίσθητη ηλικία στην οποία βρίσκονται, και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στη κοινωνία, απαιτούν την παρουσία μας δίπλα τους.

Παρακαλούμε θερμά να σκεφτείτε με ανθρωπιά και επιείκεια το αίτημα μας, και να δείξετε το πρόσωπο που πραγματικά πρέπει να έχει ένα Δημοκρατικό και ανθρώπινο κράτος απέναντι σε μια μητέρα και, κυρίως, απέναντι στο παιδί της. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο και την σκέψη που θα διαθέσετε για να μελετήσετε το αίτημά μας.

Με εκτίμηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here